Nog maar 3 maanden, is de titel van dit blog. Exacter: nog 85 dagen. Als je in maanden denkt lijkt het alsof we nog veel tijd hebben om alle voorbereidingen te treffen. Maar kijk je naar het aantal dagen, dan krijg ik het ergens wel een beetje benauwd. Vanwege alle praktische dingen waar we nu nog middenin zitten. Niet omdat ik niet wil gaan 😉

Op dit moment is de grote minimaliseer actie begonnen. Ik ben kasten aan het doorlopen, alle winterkleding is gedoneerd (op een wintersetje voor ons allemaal na, want ja, je weet het nooit) en marktplaats is mijn grote vriend en side business geworden. Dat kost nog wel wat tijd. Alles uitzoeken en mooie foto’s maken waardoor iemand eerder naar jouw advertentie kijkt dan naar die van een ander. Geduldig afwachten en snel genoeg reageren dat je niet te wanhopig lijkt maar ook niet te traag reageert. Gelukkig heb ik inmiddels al wat dingen verkocht en hoop ik dat het zo gestaag voortgaat. Gelukkig hebben we nog 3 maanden…

Het is natuurlijk een enorme klus. Want wat hebben we veel spullen en wat moet er veel geregeld worden. Ook al heeft iedere verhuizing bij ons ook gediend als grote opruimactie, met een gezin van vier verzamel je nou eenmaal veel spullen. Ik merk dat ik inmiddels een haast onhoudbare drang heb om spullen weg te doen. Want er moet nog zoveel weg. Het geeft me een voldaan gevoel als we weer wat minder spullen om ons heen hebben. En iemand anders ergens blij mee maken is natuurlijk ook top.

Mijn organisatorische talenten komen gelukkig nu goed van pas. Ik zette een enorm Trello bord op met allemaal taken en probeer systematisch te werk te gaan als het gaat om opruimen. Marktplaats advertenties maken en bijhouden, afspraken inplannen, vooruitdenken en nog meer plannen. Heel veel plannen.

Nog 85 dagen en dan…

Zitten we op Curaçao. De laatste dagen begint het echt wat meer door te dringen. Het komt nu steeds dichterbij. Gelukkig hebben we nog 3 maanden. Want er is nog een heleboel te doen. Een heel huis leeghalen, spullen verschepen en nog even die laatste dingen die we moeten of willen doen in Nederland. We moeten zo nu en dan echt even tegen elkaar zeggen: “over een paar maanden is het zover hè schat? Niet vergeten hoor!”

Voor nu is ons mantra: doel voor ogen houden en doorgaan!

Aanbevolen artikelen