Waarom emigreren wij naar Curaçao?

Vooraf alvast een disclaimer: we zullen veel dingen best wel door een roze bril bekijken. Romantiseren en fantaseren over hoe de dingen zullen zijn. Gelukkig kunnen we enigszins onderbouwd zeggen dat we wel een beeld hebben van hoe ons dagelijks leven er straks op Curaçao uit zal gaan zien. Want we hebben al een “proefemigratie” van 2 maanden gehad. De beste tip die ik je kan geven! We pakten ons leven uit Nederland op en plaatsten dat (in de winter!) in Curaçao. De dagelijkse “beslommeringen” in jouw land van keuze meemaken is ontzettend nuttig om bewust de keuze te kunnen maken om te gaan emigreren. Je bekijkt niet alles meer door een roze bril. Kinderen moeten toch op tijd naar school en boodschappen moeten worden gedaan, avondeten moet worden bedacht.

Wij vonden ons dagelijks leven op Curaçao vele malen aangenamer dan hier in Nederland. Dat maakte de keuze om te gaan emigreren dus een stukje makkelijker. Mede dus dankzij onze proefemigratie!

We krijgen best veel vragen over onze keuze om te gaan emigreren. Want onze keuze heeft natuurlijk niet alleen gevolgen voor onszelf en onze kinderen, maar ook voor onze omgeving. Hier ga ik dan proberen iedereen te overtuigen van onze geweldig goede redenen om te gaan emigreren… Nee hoor 😉

Ik ga wel proberen uit te leggen welke redenen wij hebben om deze grote stap te willen en durven zetten.

Waarom kiezen wij voor Curacao?

Om te beginnen is dit al een langgekoesterde droom van ons allebei. We fantaseren al jaren van een ander leven, buiten de gebaande paden. Net een beetje afwijken van dat wat iedereen doet, dat trekt ons allebei aan.

Laat ik beginnen met de highlights (deze begrijpen de meeste mensen wel):

  • Bijna iedere dag lekker weer. De minimum temperatuur ligt rond de 24 graden en de maximum temperatuur zo rond de 33! Niet naar buiten hoeven kijken en twijfelen wat aan te trekken. Moeten de kinderen regenlaarzen aan? Of toch nog een dikke trui? Iedere dag slippers en blote benen 🙂
  • De relaxte sfeer. Nederland is prachtig en we zijn er best gek op. Je kunt alle kanten op: leuke steden, het strand, een weekendje België of Duitsland en op autovakantie naar mooie plekken in Europa. Maar de drukte, de stress, het gejaagde. De irritatie die je soms krijgt in een overvol land. Op Curaçao hebben we ervaren dat het tempo een stuk lager ligt. Automatisch ga je meer in de rustige modus. En hoewel dit vast ook wel eens lastig zal zijn, hebben we daar nu vooral enorm behoefte aan.
  • Wonen op een tropisch eiland. Dit zou misschien al voldoende reden moeten zijn, maar voor het geval ik nog niet genoeg heb uitgelegd: wuivende palmbomen (zelfs op het parkeerterrein van de supermarkt), een verkoelend zeewindje, relaxen op de mooiste stranden die je maar bedenken kunt (Zo staat Cas Abao inmiddels in de top 10 van mooiste stranden ter wereld!), de meest prachtige zonsop- en zonsondergangen. Need I say more?

Maar natuurlijk gaan er nog veel meer redenen schuil achter onze keuze om te gaan emigreren. Redenen die misschien wat minder vanzelfsprekend zijn. Om ons leven zo in te delen als wij zélf graag willen. En onze kinderen andere culturen bijbrengen. De wereld is veel groter dan alleen Nederland!

En ja, misschien zal het op enig moment wel “gewoon” worden. We zullen ongetwijfeld tegen situaties aanlopen die niet gemakkelijk zijn. Misschien krijgen we wel heimwee…? Het kan allemaal. Het heeft geen zin om daar veel mee bezig te zijn. Er zijn zoveel redenen om je droom niet achterna te gaan. Een grote dosis lef en doorzettingsvermogen heb je hiervoor wel nodig. Voor nu hebben we heel veel zin in deze nieuwe uitdaging!

Aanbevolen artikelen